Szerdán indul

2019.07.17. 07:00

Legalább 30 ezer embert várnak – Megkezdődik a XIV. Gyógy-Bor Napok: irány Bükfürdő!

Az utolsó bódé is a helyére került kedden, a fény- és hangtechnika is elkészült: nyithat ma a XIV. Gyógy-Bor Napok. Vasárnap estig legalább 30 ezer vendéget várnak.

Bakos Ágnes

Tóth Tamás fesztiváligazgató: az utolsó simítások

Fotó: Szendi Péter

– Még hiányzik egy-két boros pavilon, az áramkiosztás már százszázalékos, a színpadok hangtechnikája készül – mutatott körbe a büki fürdő mellett Tóth Tamás, a Gyógy-Bor Napok fesztivál­igazgatója. Rendezvényterület a parkoló egy része, és persze még tegnapra is maradt feladat: az utolsó szerződések is megköttettek, és például meg kellett erősíteni a gasztroszínpadon az előkészítő asztal lábait – mutatta a neves séfek leendő munkaállomását.

Tóth Tamás fesztiváligazgató: az utolsó simítások
Fotó: Szendi Péter

Mintegy harmincan sürögtek-forogtak tegnap a rendezvényhelyszínen, a kivitelezésen a külső szolgáltatókkal együtt dolgoztak ennyien, plusz a hat-nyolc önkéntes – ennyi elég is volt, hiszen viszonylag kis területen rendezték be a fesztivált. Középiskolások takarítottak, egy részük önkéntes, nagyobbik részük szerződött a fesztiválmunkára. – Ha tartjuk idén öt nap alatt a tavalyi hat nap alatt összejött 31 ezer embert, akkor jót csináltunk, akkor azt mondhatjuk, hogy fejlődött a fesztivál – mondta az igazgató. Hivatalos és ünnepélyes Gyógy-Bor Napok-kezdés: ma 17 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában