Hamilton hazai versenye

2019.07.11. 16:00

Már a tizedik 2019-es Formula–1-es versenynek nézünk elébe

Két hete az Osztrák Nagydíj helyszínét is elérte a nagy európai kánikula. A hegyekben a ritka levegő, valamint a forróság igencsak előhozta az addig legyőzhetetlennek hitt Mercedes gyengeségeit: hőségben nem tekerhetik fel a motorjaikat hűtési gondok miatt. Angliában vélhetőleg nem lesz ilyen gondjuk.

Kelemen Attila

A két héttel ezelőtti botlás ellenére Hamilton magabiztosan vezet

Fotó: Grafika: Kelemen Attila

A Brit Nagydíjról inkább a csapadékos időjárás, a hűvösebb időjárási körülmények jutnak eszünkbe. És ha a brit szigetekre jellemző meteorológiai körülmények fogadják a versenyzőket, akkor nagy esélye van Lewis Hamiltonnak, hogy egy újabb győzelemmel meneteljen a címvédése felé, a hatodik világbajnoki cím felé.

Már csak az a kérdés, hogy az osztrák időmérőn jelentős formajavulást mutató Ferrarik, vagy éppen a spielbergi futamot szenzációs versenyzéssel megnyerő Max Verstap­pen mennyire szívja fel magát a szigetországi megmérettetésre. Illetve a hátrányát öt egységgel 31 pontra csökkentő Bottas fel tudja-e venni a kesztyűt a hazai versenyére készülő csapattársával, bajnoki riválisával szemben.

A két héttel ezelőtti botlás ellenére Hamilton magabiztosan vezet
Grafika: Kelemen Attila

A Brit Nagydíj menetrendje (magyar idő szerint):

Péntek, 11 óra: első szabadedzés, 15 óra: második szabadedzés.

Szombat, 12 óra: harmadik szabadedzés, 15 óra: időmérő edzés.

Vasárnap, 15 óra 10 perc: futam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában