csak zene!

2019.07.08. 07:00

Már harmincadik alkalommal rendezték meg a Hopplá fesztivált Szentgotthárdon

Idén harmincadik alkalommal rendezték meg Szentgotthárdon, a Várkertben a Hopplá zenei fesztivált.

Lakosi Gabriella

A Karthago ezúttal sem okozott csalódást Fotó: Szendi Péter

A kétnapos eseményen az országosan ismert zenekarok mellett – a hagyományoknak megfelelően – a fesztivált útjára indító helyi zenekarok is fellépési lehetőséget kaptak. Így színes lett a zenei kínálat, minden korosztály megtalálhatta a számára vonzó programot.

Pénteken a Gold zenekar, majd a Save Ass, az Aurora és a Kowalsky meg a Vega szórakoztatta a közönséget, majd Retro Disco kezdődött, hajnalig. Szombaton az Evilution Rock Band nyitotta a fellépők sorát, őket a Pair O’Dice, a Médincsájna, az AWS majd a Karthago követte. Éjféltől pedig Deresedő Wild Gerlicék házibulija táncoltatta meg a jelenlévőket.

A családias hangulatú rendezvényre sokan látogattak el kisgyerekekkel is, ők a hatalmas zöld területen kergetőzve, labdázva élvezték a programot.

A gasztronómiai élvezetek sem maradhattak ki, a lángoson és kürtőskalácson kívül a mexikói konyha is képviseltette magát.

A Karthago ezúttal sem okozott csalódást Fotó: Szendi Péter

A Szentgotthárdi Önkormányzat és a Pannon Kapu Kulturális Egyesület jóvoltából a szentgotthárdi állandó lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenes volt a fesztivál mindkét napja – mondta el Molnár Péter szervező.

Pénteken mintegy 1900 ember bulizott a Várkertben, kétharmada helyi lakos volt. Szombaton kicsit kevesebben látogattak el a zenei eseményre. A legnagyobb húzónév a Kowalsky meg a Vega volt, a zenekar most először lépett fel Szentgotthárdon. Ugyanígy a Karthago is első alkalommal adott koncertet a dél-vasi városban. A jubileum alkalmából egyébként nem játékokkal vagy meglepetésekkel készültek, hanem igyekeztek a zenei kínálat minőségét emelni, ezzel tenni különlegessé a harmincadik évfordulót – tette hozzá Molnár Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában