duális képzés

2019.07.03. 09:00

Mérnökszakmai nap a szombathelyi egyetemen

Mérnök szakmai napot rendeztek tegnap az ELTE IK Savaria Műszaki Intézetben.

Merklin Tímea

A Savaria Műszaki Intézet laborjait is bemutatták. Az érdeklődők megismerhették a képzési portfóliót is

Fotó: Horváth Balázs

A szakmai napon bemutatták a Savaria Műszaki Intézet képzési portfólióját, az egyetemi oktatók beszámoltak kutatási-­fejlesztési tevékenységükről.

A duális gépészmérnöki képzés partnercégeinek képviseletében Szalai Orsolya a hallgatók interjúztatásáról beszélt, minthogy az egyetemi felvételit minden évben megelőzi a cégek képviselőivel folytatott beszélgetés.

2015 és 2019 között 473 ­diákkal készítettek interjút.

A Savaria Műszaki Intézet laborjait is bemutatták. Az érdeklődők
megismerhették a képzési portfóliót is

A felvételi elbeszélgetésen számít a matek- és a fizikaötös, de nem garancia arra, hogy valaki végezni is tud az erősen gyakorlatorientált képzésen. Ezért az interjúkon pluszérték a műszaki érdeklődés, a korábbi műszaki feladatok elvégzése.

Az iskola mellett végzett tevékenységek (sport, nyelvtanulás) ahhoz adnak támpontot, hogy a leendő hallgató elég kitartó és fegyelmezett-e az időbeosztást illetően, mert ez is fontos a tanulmányok és a céges gyakorlatok összeegyeztetéséhez. Tóth Balázs, Komondi Márk és Menyik Balázs a hallgatóként szerzett tapasztalataikat osztották meg a résztvevőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában