Döntés született

2019.07.22. 16:53

Molnár várta az ítéletet – a Fidesz szerint nem érdemel fizetést

Sajtótájékoztatón hozta a nyilvánosság tudomására Molnár Miklós (Pro Savaria) hétfőn, hogy a Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság három hivatásos bíróból álló tanácsa tárgyaláson kívül megsemmisítette dr. Puskás Tivadar polgármester munkáltatói intézkedését.

Vas Népe

Fotó: VN - Archív/ Unger Tamás

Az ugyanis jogszerűtlen volt, mivel alpolgármesteri megbízásának visszavonása ügyében a közgyűlés hatáskörét önkényesen a saját hatáskörébe vonta. Azaz, miután a kérdést a közgyűlés napirendjéről levették, arról a polgármester egymaga döntött. Ezzel mind az önkormányzati törvényt, mind az SZMSZ-ben foglaltakat megsértette. A jogerős ítélet június hó 13. napja óta hatályos, azóta az érintettektől Molnár semmiféle visszajelzést nem kapott és annak tartalmát nem is hozták nyilvánosságra.

- Mivel fontos számomra, hogy amit teszek, azt jogszerűen tegyem, vártam ezt az ítéletet – hangsúlyozta Molnár Miklós, hozzátéve: – Soha nem szűnt meg az alpolgármesteri megbízatásom.

A Fidesz Szombathelyi Szervezete közleményben reagált Molnár Miklós sajtótájékoztatójára.

Fotó: VN – Archív/ Unger Tamás

Mint írták: Molnár Miklós ez év januárjában példátlan módon elárulta a szombathelyieket, ezért méltatlanná vált arra, hogy városunk alpolgármestere legyen. Dr. Puskás Tivadar polgármester a kialakult bizalmatlanság miatt magához vonta Molnár Miklós hatásköreit, és emiatt okafogyottá vált alpolgármesteri fizetésének folyósítása is. A feladat nélkül maradt alpolgármester munka nélkül akar pénzt keresni, ezért beperelte Szombathely városát. Most pedig arra büszke, hogy megnyerte a pert a város ellen. Szerintünk Molnár Miklós úgy nem érdemel fizetést, hogy feladat- és hatáskör híján munkája sincs. Minden más állítás ebben a témában csak olcsó politikai hangulatkeltés – olvasható a közleményben.

Forrás: Fidesz Szombathelyi Szervezete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában