Megoldás

2019.07.16. 13:00

Ne pazaroljuk az ételt – most pályázni lehet

Az élelmiszer-­pazarlásukat eredményesen csökkentő megoldásokkal pályázhatnak az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) kiállítói.

VN

Magyarországon becslések szerint 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente

Fotó: Shutterstock

Magyarországon becslések sze­rint 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente. A Nébih Maradék nélkül elnevezésű programjának fókuszában a háztartásokban keletkező élelmiszer-hulladékok csökkentése áll, de a pazarlás mérsékléséhez az élelmiszerlánc összes szereplőjének összefogása szükséges, ezért a legeredményesebb, leginnovatívabb élelmiszer-előállítási és kereskedelmi megoldást benyújtó két szervezetet az Élelmiszer-pazarlás Megelőzéséért díjjal jutalmazza.

Magyarországon becslések szerint 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente
Fotó: Shutterstock

Az OMÉK kiállítói pályázatukat 2019. július 31-ig adhatják le a [email protected] e-mail-címre. A részletes pályázati kiírás elérhető az OMÉK web­oldalán. Az eseményt 79. alkalommal, szeptember 26–­29. között rendezik meg a Hungexpón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában