ünnepség

2019.07.11. 21:32

Ötven éve egyesült a falu

1969. július 1-jén egyesítették hivatalosan Szentivánfát és Uraiújfalut. A két település között már előtte is szoros volt a kapcsolat – mondta a megemlékező ünnepségen Keszei Szabolcs alpolgármester.

Vas Népe

Az Egészségház falán emléktáblákat avattak Fotó: OT

Azt mondta, ez nem egy erőszakos beavatkozás, hanem egy természetes folyamat volt, amit az itt élők nagy örömmel fogadtak. Azóta sem merült fel senkiben komolyan a szétválás gondolata. A megemlékezés után az Egészségház falán emléktáblákat avatott Vargyai Vilmos polgármester és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. A település két orvosa előtt tisztelegtek ilyen módon.

Dr. Bencze József 1893-ban született, húsz éven át gyógyított Uraiújfaluban.

Az Egészségház falán emléktáblákat avattak Fotó: OT

Az épületet is ő építette, egy röntgengép elhelyezésének köszönhetően kapta meg az engedélyt, hogy emeletes házat húzhasson fel a faluban.

Kovács József pedig negyven éven át látta el ezt a feladatot, majd három cikluson keresztül polgármesterként dolgozott a helyiekért.

Ágh Péter kiemelte: emlékezni kell azokra, akik sokat tettek a közösségért, életútjuk mindenkit motiválhat arra, hogy megtalálja, mivel segítheti legjobban környezetét. Ennek a mentalitásnak köszönhető, hogy Uraiújfalu a legsikeresebb falvak listáján szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában