Háromnapos rendezvény

2019.07.04. 07:00

Sérült fiatalok országos találkozója Szombathelyen

A megyeszékhely ad otthont annak a háromnapos országos találkozónak, amelyet értelmi sérült ifjaknak és felnőtteknek, valamint családtagjaiknak, barátaiknak szerveznek.

Nemes Judit

Szombathelyen rendezik a háromnapos eseményt

Fotó: Illusztráció: Unger Tamás

Idén Szombathelyen gyűlnek össze az ország különböző pontjáról értelmileg sérült fiatalok, családjuk, valamint barátaik egy már-már hagyományosnak számító éves találkozón.

A Katimavik névre keresztelt programot nemzetközi kezdeményezésként hozta létre évekkel ezelőtt egy genfi születésű filozófus, Jean Vanier, aki az első alkalomra hazánkba is látogatott. A program neve eszkimó szót takar, amely találkozóhelyet jelent. Hazánkban harmadszor rendezik meg az eseményt, Piliscsaba és Budapest után Szombathely látja vendégül a fiatalokat. A találkozó célja, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékos emberekre és az ő értékeik fontosságát hirdető mozgalmakra.

Szombathelyen rendezik a háromnapos eseményt
Illusztráció: Unger Tamás

A résztvevők július 5-én együtt érkeznek vonattal a Déli pályaudvarról, majd kora este a székesegyházban tartják a találkozó megnyitóját. A fiataloknak számos programot szerveztek, a Boldog Brenner János Iskolaközpontban a többi között énektanulás és kisebb csoportokban zajló műhelymunka várja őket, valamint Varga László katolikus pap, a Kaposvári egyházmegye püspökének előadásait hallgathatják meg. A találkozón megtanult dalokat a program zárónapján, a vasárnap délelőtti szentmisén be is mutatják a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában