Étel, ital

2019.07.09. 12:00

Térképre került a vasi gasztronómia

Tizenhét éttermet, tizenhárom borászatot és pálinkafőzdét sorol Vas megye gasztronómiai térképe, amelyet a nyári turisztikai főszezonra készített és tegnap mutatott be a megyeházán a Vas Megyei Turizmus Szövetség.

Bakos Ágnes

Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke, előtte a térképek

Fotó: Horváth Balázs

A térkép egyik oldala az éttermeket, a másik oldala pedig a borászatokat és pálinkafőzőket sorolja – mutatta be a nemrég megjelentetett kiadványt dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke. Emlékeztetett arra, hogy a szövetség megpróbálja összehangolni a Vas megyei turisztikai attrakciókat, ernyőszervezetként pedig önálló akciókat indítanak, mint például ennek a térképnek a megjelentetése.

Ehhez hasonlót egyébként először a Balaton partján vezettek be, de ilyen kalauzolja a turistákat Pécsen és például a Tokaj-Hegyalján is – és immár Vas megyében. A turizmusszövetség megyei elnöke hozzátette: szakértők segítették kiválasztani, hogy mely helyek kerüljenek fel a térképre.

Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke, előtte a térképek Fotó: Horváth Balázs

A térkép „boros” szereplői nevében Nagy Zita elmondta: tapasztalatuk szerint a turisták nyitottak a helyi, Vas megyei borokra. Kíváncsiak, és akár szó szerint utánamennek az ajánlatoknak, például kerékpárral a Ság hegyre kirándulnak.

Az új térkép előnye, hogy az „eldugottabb” helyszíneket is mutatja – mondta Toldi József. A sárvári étteremtulajdonos arról beszélt, hogy a fürdővárosban jellemzően a vár és a fürdő között mozognak a turisták, ehhez képest „kiesik” például az ő éttermük, a térkép pedig „odavezeti” a vendégeket.

Kevy Albert, a Vas Megyei Turizmus Szövetség alelnök‎e szerint Vas megye sokszínűségét is mutatja a térkép, keretbe foglalja a gasztrokultúrát. A motivációt is említette: hiszen a térképre minőségi szolgáltatással kerülhetnek a szolgáltatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában