Kastély

2019.07.09. 16:00

Új szereplő a legdrágább ingatlanok között

A legdrágább lakóépületért csaknem 900 millió forintot kérnek, de van olyan luxusház, ami többe kerül, mint egy kúria.

Budai Dávid

A répceszentgyörgyi barokk kastély 1790-ben épült, 484 millióért az öné lehet

Fotó: Unger Tamás

Az apróhirdetési portálokat böngészve rendre ugyanazok az épületek szerepelnek a legdrágábbak között. A februárban hasonló témában készített összeállításunkban a Hefele Menyhért tervei alapján 1790-ben épült répceszentgyörgyi barokk kastély vezette a listát, akkor az eladók valamivel több mint 479 millió forinttal is megelégedtek volna, most viszont már több mint 484 millió forintra van szüksége annak, aki a héthektáros parkban lévő, 19. század végén eklektikus stílusban átalakított, 1100 négyzetméteres kastélyban szeretne élni a jövőben.

Hiába az ötmilliós áremelés, egy 16. században épített szombathelyi várkastély, amely egy 14 és fél hektáros park közepén áll, a maga 899 milliós árával letaszította a trónról. A húszszobás kastélyhoz a tájékoztató szerint egyhektáros, aszfaltozott focipálya és hétezer négyzetméteres halastó is tartozik. Az ingatlan közelében található – szintén eladó – vízi erőmű a hat épületből álló ingatlanegyüttes teljes áramellátását meg tudja oldani, ráadásul a kastély alatt 700-1000 méter mélységben 32 fokos termálvíz található.

A répceszentgyörgyi barokk kastély 1790-ben épült, 484 millióért az öné lehet
Fotó: Unger Tamás

Továbbra is árulják a két-­emeletes, 787 négyzetméteres oladi luxusházat 298 millióért, és ugyanennyiért szeretnének eladni szintén Oladon egy 900 négyzetméteres, egyedi tervezésű, kétszintes családi házat, amelynek alsó szintjén jakuzzi és konditerem is van.

Az ötödik helyen egy, a 19. század közepén, romantikus stílusban épített sárvári kúria áll, amelynek két szárnyában összesen 26 szoba található, maga az épület pedig egy 1,3 hektáros területen fekszik. A második világháborúig a most 240 millióért kínált épület egy nemesi család birtokában állt, ezt követően állami kézbe került, majd a nyolcvanas évek végén az új tulajdonos építette újra. Érdekességképpen megjegyezzük, hogy az ötös lottó mostani főnyereménye (212 millió forint) egyik összeállításunkban szereplő ingatlan árát sem fedezné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában