Rangos elismerés

2019.07.27. 13:25

Podmaniczky-díjat kapott Bődi Lívia

A Város-és Faluvédők Szövetsége országos találkozóján, Debrecenben, a Kölcsey Központ Báltermében adták át az idei Podmaniczky-díjakat. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét lett Vas megyei díjazottja a rangos elismerésnek: 2019-ben Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke, a H+ Média és Kulturális Egyesület alelnöke vehette át a díjat.

vaol.hu

Fotó: H+ Média és Kulturális Egyesület

Bődi Lívia 2011. március 5-én lépett be a Szombathelyi Szépítő Egyesületbe, ugyanebben az évben a tagság vezetőségi tagnak választotta, amely tisztséget 2015. november 24-ig töltötte be, mikor is az egyesület elnökévé választották. (Lívia a második női elnöke az egyesületnek, de az első legfiatalabb női elnök a 134 éves egyesület élén). 2018-ban újabb öt évre a szervezet vezetőjének választották. Az ifjúsági tagozatot 2012. december 5-én alapította meg, majd lett a vezetője.

Ezen idő alatt a szombathelyi fiatalok szép eredményeket értek el írásos pályázat kategóriában a szövetség által kiírt versenyen. Új kezdeményezésként iskolákban tart előadásokat, megismertetve a fiatalokat az egyesület történetével, életével. Toborozza a fiatalokat az ifjúsági tagozatba, külön kiemelve a lehetőséget a közösségi diák szolgálat teljesítésére és az egyesület munkájában való részvételre.

Fotó: H+ Média és Kulturális Egyesület

Az ő kezdeményezésére indult el a Szent Márton temetői síremlékek rendbetétele, melybe az ifjúság is bevonásra került. Ezen munkálatoknak köszönhetően hét síremlék beültetését csinálták meg, vállalták és végzik a gondozásukat az ifikkel együtt. Neki köszönhetően két síremlék teljes megújulása fejeződött be, az egyik sírhelyet a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság a Nemzeti Sírkert részévé nyilvánította. Szintén ő indította el a Szent Márton temetői sétákat, melyeken mindig nagy számmal jelennek meg az érdeklődök. Az Oladi Kilátóban szervezett állagmegóvó munkálatait a helyi építőipari iskola tanulóinak bevonásával végezték el, és az iskolával együttműködési megállapodást kötött. Tevékenyen vesz részt a város civil szervezetinek munkájában, javaslataival, véleményeivel az egyesület és a város érdekeit szolgálja. Sok más mellett a Szombathelyi Civil Kerekasztal titkári, a H+ Média és Kulturális Egyesület alelnöki feladatait is ellátja.

Aktív, fáradhatatlan, fiatal kora ellenére a civil szférában mindenki megbecsülését kiváltotta. Lívia civil pályája során Szombathely város és az egyesület életét gazdagító tevékenységet végez. Sokrétű civil szervezeti szakmai munkáját elsősorban Szombathely városának szolgálatába állította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában