különleges osztálytalálkozó

2019.08.27. 07:00

50 év után találkoztak – Újra együtt volt az általános iskolás évfolyam Jánosházán

Csaknem negyvenen összegyűltek a jánosházi általános iskola 1969-ben végzett évfolyamából a különleges osztálytalálkozóra. A következő hasonló összejövetelig valószínűleg nem várnak újabb ötven évet.

Bakos Ágnes

Összesen 99-en voltak az évfolyamban, sokan el tudtak jönni az összejövetelre

Fotó: BÁ

Ugyanúgy néz ki az iskola, mint amikor ide jártunk – többen is megjegyezték a most Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néven működő intézménybe érve. Amikor ők elballagtak, még nem viselte Batthyány nevét az iskola, a felújítás pedig már nem várat sokáig magára – ezt Kiss András polgármestertől hallhatták az egykori évfolyamtársak, nyertes pályázatból lesz majd energiatakarékos az épület.

Összesen 99-en voltak az évfolyamban, sokan el tudtak jönni az összejövetelre
Fotók: BÁ

Sokan maradtak Jánosházán vagy a közelben, a polgármester is sorban szólította meg ismerőseit az 1969-ben végzett évfolyamból: nyaraló-szomszéd, rokon, egykori kolléga. Volt olyan is, aki az ország másik feléből érkezett, az ötletgazda-szervező, Matiszlovicsné Horváth Éva Hatvanból látogatott egykori iskolájába. Családi kapcsolatok most is fűzik Jánosházához és sok segítséget kapott helyből, meg az iskola részéről is a szervezéshez.

Csik Józsefné, az iskola igazgatója vezette körbe az egykori diákokat az intézmény falai között és jánosházi oktatástörténettel is készült a találkozó résztvevőinek.

Az 1969-ben végzettek három osztályban tanultak egy évfolyamon, minden osztályban 33 diák végzett. Csaknem negyvenen gyűltek össze a kerek évfordulóra megrendezett találkozóra. Akik már nem lehetnek velük, rájuk emlékeztek. Többeket elértek, de nem értek rá a találkozóra, és vannak olyanok is, akikkel nem tudták felvenni a kapcsolatot a szervezők – a következő hasonló találkozóra őket is igyekeznek majd elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában