Liszt és víz

2019.08.21. 07:00

A helyi gazdák búzájából készült az ünnepre az új kenyér Rádóckölkeden

Kenyér­ünnepet tartottak Rádóckölkeden, már szombaton megszegték az új kenyeret, amelyet helyi gazdák búzájából a rendezvény helyszínén sütöttek. Zenés és kézművesprogramokat is szerveztek az ünnep jegyében.

Vas Népe

László Zoltán V. Németh Zsoltot kérte kenyérszegésre

Fotó: Horváth Balázs

– Ősidők óta készítettek itt kenyeret, Rádóckölkeden is találtunk több ezer éves őrlőkövet – mondta köszöntőjében László Zoltán polgármester. A helyi gazdák adták össze azt a búzát, amelyből a helyszínen, kemencében sült az új kenyér.

László Zoltán V. Németh Zsoltot kérte kenyérszegésre
Fotó: Horváth Balázs

– A lisztből és vízből adalékanyagok nélkül, kemencében sütött kovászos kenyér az emberek kedvenc eledele. A mai új kenyér is így készült. A kenyér megszegésére V. Németh Zsoltot kérte.

A térség országgyűlési képviselője a környékbeli településvezetőkkel elsősorban a Magyar falu program fejlesztési lehetőségeiről beszélt a rádóckölkedi kenyérünnepen, ahol helytörténeti kiállítást nyitottak, kézműves- és szórakoztató programokat szerveztek kicsiknek és nagyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában