fesztivál

2019.08.21. 07:00

A langalló illata a celli belvárosban

Először rendezték meg a Kemencés Fesztivált a városban, de nyilván nem utoljára. A gusztusos kenyérlángoshoz muzsika is dukált hétfőn délután.

Vas Népe

Frissen sütve az ünnep tiszteletére

Fotó: Szendi Péter

A Kemencés Fesztivál házigazdája a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár, a város nagyrendezvényeinek szervezője: az ünnepi évkörben minden jeles alkalomhoz kötődik kulturális-gasztronómiai esemény is. A Dr. Géfin téren kora délután állt már a színpad, és a nézőtérként elrendezett széksorok egy része 16 óra előtt elérte az árnyékos zónát: meg is telt közönséggel. Elsőként a Perlaki–Mózes Duó lépett színpadra, hogy régi nagy slágerekkel teremtsen nosztalgikus hangulatot.

De nemcsak a muzsika vezette a közönséget, hanem az illatok is: már a város emblematikus épülete, a Dr. Géfin teret határoló „kilences” (9 emeletes lakóház) túlsó oldalán megcsapták az érkezőket a valóban kemencében készülő kenyérlángosok, langallók ínycsiklandó kipárolgásai, megspékelve szalonnával, hagymával, tejföllel, augusztus 20-a bevezetéseként.

Frissen sütve az ünnep tiszteletére
Fotó: Szendi Péter

A túloldalon, a közösségi térként kialakított Szentháromság téren alkalmi játszóteret hoztak létre, ráadásul – a tapasztalat azt mutatta –, nem csak gyerekeknek. Hiszen a hagyományőrző fajátékok között láttunk az együttműködést erősítő fűrészbakot is, amely mellett felnőttek próbálták ki ügyességüket, erejüket, ritmusérzéküket.

A Dr. Géfin téren a slágerduó után country, operettválogatás és szárnyaló olasz dallamok kísérték el a cellieket az estéig, amikor a legszebb arcát mutató augusztusi nyárban felröppentek a tűzijáték csillagai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában