Helyi közélet

2019.08.06. 20:55

A Westwerk alkot és bemutatja

A szombathelyi Westwerk Művészeti Alkotóműhely Kulturális Egyesület tagjai ismét a bozsoki kastélyban és környezetében alkotnak: a művésztelep megszervezése már hagyomány.

Vas Népe

Tavaly Velemben szálltak egy csónakba Fotó: UT/VN-archív

Tavaly – a bozsoki kastély felújítása okán – Velemben vertek tanyát a westwerkesek néhány napra. Most visszatértek Bozsokra, amely nem kevésbé inspiráló helyszín a tagjai által a legkülönbözőbb képzőművészeti ágakat – festészet, szobrászat, grafi ka, sőt építészet stb. – egy platformra gyűjtő alkotóműhely számára. Az idei központi téma a land art – az az irányzat, amely a természeti környezet formavilágát stb. használja föl nagyszabású szabadtéri installációk elkészítéséhez.

Tavaly Velemben szálltak egy csónakba Fotó: UT/VN-archív

Augusztus 8-án, csütörtökön azt is megmutatják az alkotótelep résztvevői, hogy mire jutottak: pop up-bemutatót tartanak, összhangban az egyesület létrejöttének alapelveivel. Vagyis szem előtt tartva, hogy a művészet minél közelebb kerüljön a közönséghez, valamint hogy aktív részesévé, sőt előmozdítójává váljon az aktuális kérdéseket fölvető társadalmi párbeszédnek. A bozsoki kastélykertben megrendezendő bemutató a Környezet és művészet címet viseli, ebben a témakörben három projektet vezet elő a Westwerk csapata, amely hisz a közös alkotómunkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában