ajánló

2019.08.23. 07:00

Az én karneválom –Időutazás: nemcsak a múltba, de vissza a gyermekkorba is

A Savaria Történelmi Karneválban az a jó, hogy nem csak egy generációt szólít meg. És ha az ember fia történetesen kisgyermekes család­apa, akkor természetszerű, hogy a lurkók szemüvegén keresztül is fel kell fedeznie a történelmi forgatag – stílusosan – ezeregyedik arcát.

Kelemen Attila

Fotó: VN-archív

Az idén is a Gayer parkban tábort verő Kalandvár jelenti a kisgyermekes családok számára a karnevál fő kiindulási pontját. A kézműves-foglalkozások, a táborozó hagyományőrzők és a játszóterek napfelkeltétől napnyugtáig várják a legkisebb karneválozókat és szüleiket. Mind­emellett a színpadi produkciók is igazi élményt jelentenek. Például szombaton 17 órától Palya Beával karöltve léphetjük át az Álomország kapuját, vasárnap 17.00 órától pedig Gryllus Vilmossal énekelhetjük el közösen a jól ismert gyermekdalokat.

De másfelé is érdemes elkalandozni: ellátogatni a kísérő helyszínekre. A Szultánia – Miraculumban, azaz a Belsikátorban mától vasárnapig 9.00 és 12.00 óra között, valamint 14.00 és 18.00 óra között hajfonással, arcfestéssel, csillámfestéssel, valamint hennafestéssel lehet lefoglalni a kicsiket. Mindeközben mi felnőttek akár háremfotózásra is vetemedhetünk; vagy akár próbára tehetjük: mit üzen számunkra a keleti jósda.

Kelemen Attila

A ferences templom színházterme is nyitva áll vasárnapig 10.00–21.00 óra között mindazoknak, akik meg szeretnék csodálni a trópusi lepke- és rovargigászok kiállítását. Közel 10 ezer egyed és 3000 különféle fajba tartozó, trópusi égövből származó ízeltlábú színesíti a gyermekek számára mindig úgy csodált pillangók seregszemléjét.

Ma és szombaton 11.00 és 13.00 óra között az attrakciók varázslatos világáé lesz a főszerep az Arena utca 10.-ben a Kanizsai Dorottya Gimnázium II. emeleti folyosóján. Az előadók kísérletekkel szemléltetik a mutatványok fizikai hátterét, mintegy betekintést engedve a cirkusz mágikus vörös függönye mögé.

És ha nem telnének be az apróságok ennyi igazsággal, akkor ma 18.00 órakor ne felejtsük megejteni a Zeneudvart (Belső Uránia udvar): A Savarello régizene-együttes korhű hangszereken és ruhákban adja elő Mátyás király meséit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában