Boglya és Koprive is volt

2019.08.21. 11:30

Bükön lépett fel a hangulatrobbantó UFO

Az UFO igazán feltüzelte a kedélyeket a „Majdnem 60…” című esten hétfőn a Büki MSK – Atriumban, ahol a 35 éves Boglya Népzenei Együttes és a 20 éves Koprive Tamburazenekar adott közös koncertet.

Merklin Tímea

United Folk Orchestra: az együttműködés ékes bizonyítéka

Fotó: Horváth Balázs

Mint a főzés, olyan egymás mellé tenni a különböző népek zenéjét, még jobban kijönnek az ízek, a karakterek. Bükön a Boglya játszott először, más-más tájakról hozott magyar népzenét, feszeset, ropogósat, a néplélek markáns virtusának színeit bontogatva gazdagon.

United Folk Orchestra: az együttműködés ékes bizonyítéka
Fotó: Horváth Balázs

Aztán a Koprive lágyabb, pengető hangszereken megszólaltatott zenéje vette a szárnyaira a közönséget, kirepültünk a sötét éjszakába a sokmosolyú többszólamúsággal. Van közös a két népben: ha a dal nem a férfi és a nő között dúló érzelmekről szól, mert éppen nem szerelmes a dalnok, akkor biztos, hogy szomjas, inni kell – világítottak rá a zenészek a tematikával.

Ha pedig ez nem lett volna elég bizonyíték a jó együttműködésre, felállt a két zenekarból összerakott United Folk Orchestra (az UFO), és pár szám erejéig zenei fergeteget kavart. Péterfai romantikus népdalfeldolgozással, alsóőri realista verzióval, az Ederlezivel és a híres, sokak kedvence Elmegyek, elmegyek mezőmadarasi forgatóssal csaptak óriási bulit.

 

Ez utóbbi dalt 1995-ben vette fel először a Boglya, aztán az év slágere lett, a Koprive pedig eltanulta, mert látta, hogy ezzel meg lehet bolondítani a közönséget. És tényleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában