Élmény

2019.08.14. 07:00

Csónakok, vízibiciklik a kőszegi tavon

A hétvégi hőségben benépesült a strandröplabdapálya, péntek délutántól vasárnapig foglaltak voltak a kölcsönözhető csónakok és vízibiciklik a Csónakázó-tavon. Az erős kezdet után biztató a folytatás: tegnap a bujkáló napsütésben is jöttek kipróbálni az új attrakciókat.

Tóth Kata

Népszerűek az új szolgáltatások

Fotó: Unger Tamás

Két delfin formájú, ötszemélyes vízibicikli, a hátsó részén napozófedélzettel és két háromszemélyes csónak ringatózik a Csónakázó-tavon – péntek óta bérelhetők a Hattyú csónakkikötőben –, a hétvégén sorban álltak az emberek, hogy kipróbálhassák őket. Utoljára több mint tíz éve használhatták a helyiek és a turisták eredeti funkciója szerint Vas megye leghidegebb vizű tavát, nem csoda, hogy népszerűek az új élményelemek. Székesfehérvári edzőtáborozó fiatalokat szólítottunk meg tegnap: a Szabó-hegyről futottak le, csónakázni, vízibiciklizni támadt kedvük.

Hangulatos, jó körük volt a tavon, visszajönnek még a csapattársaikkal. A tó körüli sport- és szórakozási lehetőségeket bővíti az ingyenes strandröplabdapálya is: keddenként már fix csapatok érkeznek, azt is bárki használhatja. Básthy Béla alpolgármester elmondta: a tónál üzemelő büfé, az önkormányzat és a kőszegi horgászegyesület kötött megállapodást arról, hogy elkezdődjön a csónakázás.

Népszerűek az új szolgáltatások
Fotó: Unger Tamás

A stég felújítása után a város szerződött egy vállalkozóval, ő koordinálja a szolgáltatást. A vízi járművek tíz méterre a parttól nem zavarják a horgászokat. A Gencsapátiban élő dr. Geröly Gyulát, a feleségét és unokájukat, Vivient biztosan nem. Az alkalmi pecások inkább hiányolták korábban a csónakokat, legközelebb kipróbálják őket.

És ahogy már korábban írtuk: megújult a tóhoz vezető út, és a határon átnyúló 3. alpannonia projektben most olyan akadálymentes bemutatóhely és illemhely épül, amely az alpannonia turistaút és a vizek viszonyáról ad információt Gleccsertől a folyamig címmel. A bemutatóhely körül parkolókat, a röplabdapályához tusolót létesítenek. Dobozi János kivitelező a helyszínen úgy nyilatkozott: október végéig tervezik a munkák befejezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában