a postástól vette el

2019.08.02. 11:59

Ellopta a rokonai családi pótlékát – Közmunkára ítélhetik

Csalás és hamis magánokirat felhasználásával is vádolják a nőt, aki négy rokona családi pótlékát vette fel és költötte el. Közmunka lehet a büntetése.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció

Még tavaly decemberben csalta el a rokonainak járó családi pótlékot az asszony – tájékoztatott közleményben Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Nem bonyolította túl a csalást a nő, egyszerűen kifigyelte a postást, mikor viszi a járandóságot. Várta a kézbesítőket december 5-én, aztán felajánlotta nekik, hogy átveszi a négy rokonnak járó pénzt és elviszi ő, nem kell a postásoknak. A kézbesítők jóhiszeműek voltak, ugyanis ismerték a nőt és a családi pótlék címzettjeit is, többször látták együtt a rokonokat, azt gondolták, elhitték, hogy tényleg odaadja nekik a pénzt az asszony. Ezért át is adták az összesen 190 ezer forintot – a nő pedig elköltötte.

Hamar kiderült a csalás, azzal pedig a hamis magánokirat felhasználása is: a vádlott az összegek átvételét az aláírásával igazolta a kézbesítőknél, azonban az utalványokon nem a saját, hanem a címzettek nevét írta alá.

A Sárvári Járási Ügyészség most azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék közmunkára a nőt és kobozzák el a vagyonát, hogy megtérüljön az elcsalt pénz.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában