130 éve alakult

2019.08.19. 07:00

Felavatták a felsőcsatári tűzoltók új szerházát

A szentmisén az elhunyt tűzoltókra emlékeztek. Új tűzoltószerházat avattak vasárnap a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Testület 130 éves jubileumi ünnepségén.

Tóth Kata

Fotó: Horváth Balázs

A szombathelyi fúvószenekar vezette fel a templomtól az új szerházig az egybegyűlteket, köztük Torony, Bucsu, Rohonc, Narda, Vaskeresztes, Horvátlövő, Szentpéterfa tűzoltóit.

Köszöntőjében Feigl Tamás, a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke 1889. január 9-étől – ekkor döntött Alsó- és Felsőcsatár a tűzoltóegylet létrehozásáról – napjainkig felevenítette történetüket. Megköszönte az új szerház építéséhez kapott anyagi, szakmai segítséget, áldozatos munkát.

Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke elismerő szavakkal illette a 130 éve alakult egyesületet, az építéskor tapasztalt széles körű összefogást, és a közgyűlés elismerő oklevelét adta át a testületnek.

 

Kratochvill Attila polgármester kiemelte, nagymértékben támaszkodhat a tűzoltókra a falu, büszke rájuk a közösség.

Seper András, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese emlékeztetett: áldozatos munkát végeznek, egy-egy tűzesetnél nagy tragédiák szemtanúi a tűzoltók. Generációváltásukról is szólt: öröm, hogy egyre több a fiatal soraikban, Szent Flórián szellemisége azonban a régi. Mint mondta, az új létesítmények és eszközök révén európai szintű a tűzoltás, a műszaki mentés.

A tűzoltógépjárművekre Isten áldását kérte Inzsöl Richárd atya, majd elismeréseket adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában