Ha Csep(e)reg, akkor pop- és rapzene

2019.08.05. 07:00

Fiatalok találták ki fiataloknak: ez lesz az első Eső Fesztivál a Répcementén

Először rendezik meg a Csep(e)reg az Eső Fesztivált a Répcementi Napok – Csepregi Búcsú ünnepkörhöz kapcsolódóan, a Malomkertben. Gergye Gábor szervezővel beszélgettünk.

Merklin Tímea

T. Danny is itt lesz a fesztiválon Fotó: T. danny Facebook-oldala

A rendezvénysorozat augusztus 16-ától 20-áig kínál programokat, az Eső Fesztivál augusztus 19-én lesz – ha esik, ha fúj.

– Az elnevezés hirtelen ötlet volt, a fesztivál teljesen új, ilyen még nem volt a csepregi Malomkertben. Olyan fiatal együtteseket hívunk, akikért mindenki rajong, ők töltik meg a mai hazai fesztiválokat, és a YouTube csatornákon nekik vannak a legmagasabb számú eléréseik – tudtuk meg Gergye Gábortól, aki még csak 21 éves, de már négy éve van a szakmában. A színfalak mögötti világban ismerkedett meg zenészekkel, klubtulajdonosokkal, egyre beljebb került a könnyűzene világába, ahol sok minden a kapcsolatokon múlik. Hárman vannak társszervezők, 23 városban vannak jelen a fesztiváljaikkal. Bíznak benne, hogy az Eső Fesztivál az egész régióból idehozza a fiatalokat, és ha az első jól sikerül, jövőre könnyebb lesz elérni a közönséget.

T. Danny is itt lesz a fesztiválon
Fotó: T. danny Facebook-oldala

Hosszú távra terveznek, remélik, hogy a fesztivál meghonosodik a városban, amelynek a nevében is benne van, ha tetszik, a fesztivál nevének variációja: Csep(e)reg, vagyis egy nyári zuhé nem állítja le, hacsak a katasztrófavédők le nem fújják, komolyabb vihar miatt.

A fiatalság kedvenc előadói érkeznek, neves DJ-k és népszerű zenészek, köztük Lmen Prala rapper, aki zenéiben a hardcore hype trap hangzást hozza, Opitz Barbi, a magyarországi X-Faktor hatodik szériájának győztese. Fellép HRflow, vagyis Hegyi Roland rapper, énekes, dalszerző, T. Danny vagyis Telegdy Dani, aki az érzelmes dalaival a legnagyobb közösségi megosztó felületen többmilliós lejátszás generált rövid idő alatt. Itt lesz DJ Tőtöttcigi is, alias Szabó Donát, aki azzal népszerű a huszonévesek körében, hogy mixeli a legfelkapottabb videókat, és jó zenéket tesz alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában