Fejlesztették a teret

2019.08.07. 07:00

Folytatódik a Zöld Város koncepció megvalósítása Körmenden

A hivatalos átadó még várat magára, de a lakosság már birtokba vette a Dózsa György utca és a Rákóczi út közötti területet.

Markó Petra

Játszóteret és sportpályát is alakítottak ki 290 millió forintból Fotó: Jámbori Tamás

Játszóteret, sportpályát, igazi közösségi teret hoztak létre a területen, miután a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Zöld Város kategóriájában sikeresen pályázott a város. A terület rekonstrukciójára mintegy 290 millió forintot fordítottak. Nem volt egyszerű feladat: a munkálatok tavaly nyáron kezdődtek, először el kellett végezni a gyomirtást, a beteg fákat kivágták, és újraparkosítottak. Ma már látható eredménye van: a játszótér és sportpálya mellett kutyafuttató, fitneszkert és sétaút is szolgálja a helyieket, illetve hamarosan egy büfé is nyílikmajd.

Játszóteret és sportpályát is alakítottak ki 290 millió forintból Fotó: Jámbori Tamás

– Olyan közösségi teret sikerült kialakítanunk, ahol minden korosztály megtalálja a számára kedves időtöltési lehetőségeket, és amely tényleg egy zöld szigetként jelenik meg a város szívében – hangsúlyozta Bebes István, Körmend polgármestere. Hozzátette: – Erre a fejlesztésre, úgy gondolom, hogy Európa bármely városa büszke lehetne. Bebes István kitért arra is, hogy a jövőben szeretnék folytatni a Zöld Város koncepciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában