élőben jelentkezünk

2019.08.22. 07:00

Huszadszor indul el a karneváli forgatag

Már mindenhol kész vannak a bódék és a színpadok, elkezdődhet a Savaria Történelmi Karnevál. A vaol.hu csütörtökön 20 órától élőben közvetíti nyitóceremóniát.

Lakosi Gabriella

Takáts Hanna Kincső és Szalai Anélia évek óta vállalnak nyári munkát az információs pultban Fotó: Horváth Balázs

– Az előkészítő munkák már augusztus elején elkezdődtek – mondta Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus NKft. ügyvezető igazgatója. Először a vezetékeket kezdték kiépíteni, hogy mindenhol legyen áram a karnevál területén. Összesen 23 kilométer kábelt használtak fel ehhez.

A lelátók, mellékhelyiségek és a bódék építésével már végeztek, ma délután el is kezdődnek a programok. A vásár négy órakor nyit, a megnyitó este nyolckor kezdődik. A legtöbb helyszín azonban csak péntektől üzemel majd. Ma a Fő tér, a Borok utcája és a Ferences kert telik meg élettel.

A szervezők ügyelnek a biztonságra is. A rendezvény Facebook-oldalán, kivetítőkön, hangosbemondókon és a színpadokon is folyamatosan tájékoztatják majd a közönséget az esetleges programváltozásokról és – ha az indokolt – időjárás-változás esetén is. Grünwald Stefánia azt javasolja, hogy aki teheti, a közösségi oldalon figyelje az eseményeket, a Savaria Történelmi Karnevál Facebook-oldaláról lehet a leggyorsabban tájékozódni.

Hogy a rengeteg helyszín és program között az érdeklődő tömegben is biztonságban tudhassuk gyermekünket, kérhetünk karneváli névmatricát a számára, melyen feltüntethetjük nevét és az őt kísérő felnőtt telefonszámát, így megadva a lehetőséget arra, hogy „elkóricált” gyermekünket visszatereljék kísérőjéhez. Névmatricához juthatunk a Fő téri Karnevál-információs pavilonban, a Tourinform-irodában, valamint az Öreg Város Vásárában és a Kalandvárban szolgálatot teljesítő önkéntesektől.

Takáts Hanna Kincső és Szalai Anélia évek óta vállalnak nyári munkát az információs pultban Fotó: Horváth Balázs

A Karnevál-információs pavilonban ezen kívül augusztus 25-ig kiadványokkal, információval, jegyekkel és ajándéktárgyakkal várják az érdeklődőket. Magyar, angol és német nyelvű műsorfüzethez is hozzájuthatnak a látogatók, valamint elővételben megvásárolhatóak a Tüzes játékra és a jelmezes felvonulásra szóló lelátójegyek.

Az Országos Mentőszolgálat is közzétett néhány javaslatot a karneválozóknak. Gondoljunk a kellő folyadékbevitelre, a napsugárzás elleni megfelelő védelemre. A Vasivíz Zrt. a város több pontján is kihelyezett ivókutakat.

Rosszullét vagy sérülés esetén hívjuk a 112-es segélyhívót, és mondjuk be a helyszínre kihelyezett menekülési tábla sorszámát, így a hatóságok könnyebben beazonosítják a pontos helyszínt.

Elsősegélynyújtó sátrakat a rendezvény több helyszínén találni, ahol felkészült munkatársak nyújtanak segítséget a sérülések, rosszullétek ellátásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában