terv

2019.08.26. 21:04

Iskolakertet szeretne a szülői közösség

A vasvári általános iskola szülői közössége a szünetben sem pihent és vannak bőven terveik a jövő héten kezdődő tanévre is.

Pogács Mónika

Sáry Zoltán, a közösség elnöke a tervvel Fotó: PM

Lépcsőmatricákat helyeztek el a Kardos László Általános Iskolában a szülők: a feliratok színesek, a tanulást segítik, hiszen történelmi évszámok, szorzótábla és idézetek sorjáznak a lépcsőfellépőkön. Sáry Zoltán, a szülői közösség elnöke elárulta, egy helyi vállalkozó támogatásával az intézmény hat mellékhelyiségébe kézszárító és szappanadagoló került.

Tervekből van még a szülői közösség tarsolyában: iskolakert programba kezdenének az intézménnyel együttműködve. Egy kertépítővel már el is készíttették a terveket, de helyi vállalkozók támogatása nélkül ez sem lehet sikeres.

Sáry Zoltán, a közösség elnöke a tervvel Fotó: PM

– Talán Magyarország egyik legszebb iskolakertje van készülőben – fogalmazott az elnök. A tervek szerint mindez nem „csupán” virág, zöldség és gyümölcs termesztésére alkalmas iskolakert, hanem egyben közösségi hely lenne sok paddal. A domboldalba nagy virágágyás kerül évelő, szárazságtűrő növényekkel. Öt magaságyás is lesz itt, ahol zöldség terem. Két-három gyümölcsfa, az esővizet összegyűjtő öntözőtartály, méhecskehotel, bogáritató, madáritató is szerepel még a terveken. A cél: minél közelebb hozni a gyermekekhez a természetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában