nem maradhat le

2019.08.22. 18:00

Ave Savaria: csütörtök este ismét föllobbant a láng – Élőben jelentkeztünk

Segítünk abban, hogy máris karneváli hangulatba kerüljön!

vaol.hu/Tersztyánszky Krisztina

Ave Savaria köszöntéssel üdvözölte a megnyitóra érkezett tömeget csütörtök este nyolc órakor a Fő téren dr. Puskás Tivadar polgármester, aztán fellobbantotta a karnevál lángját, amely egészen vasárnap estig lobog a Ferences-kertben és hirdeti: Szombathelyen huszadik alkalommal rendezik meg a sok-sok évszázadot felvonultató Savaria Történelmi Karnevált. A polgármester örömét fejezte ki, hogy kilencedszer adhatja meg a jelet a kezdésre.

 

Az 1960-as évek hasonló kezdeményezései után a város vezetése 2000 augusztusában, az államalapítás ezeréves évfordulója alkalmából szervezte meg újra a nagyszabású időutazást kínáló karneválját, amely Közép-Európa legnagyobb történelmi rendezvénye. A huszadik, jubileumi alkalom hivatalos megnyitásaként csütörtökön este a hagyományok szerint a Savaria Legio Egyesület harcosai vonultak be a Fő téren felállított Fórum Színpadhoz. Az ünnepélyes alkalmat ARTariff artistaprodukciója követte, húsz évszázad esszenciáját idézve a közönség elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában