Közművesítik a terepet

2019.08.07. 11:30

Még vonzóbb lesz a befektetőknek a büki ipari park

Összesen 200 millió forintot nyert a büki önkormányzat, ahhoz 600 millió forint saját erőt tesznek, ebből közművesítik az iparterületet.

Bakos Ágnes

Felvonultak a munkagépek, a 800 milliós beruházás látványos szakaszába ért Fotó: HB

Fotó: Horváth Balázs

A két legnagyobb gyár mögött, az út mellett dolgoznak a büki iparterületen: a közművesítés kezdődött el, alkalmassá teszik további ipari létesítmények fogadására. Az út forgalmas mostanában, hiszen a város átkelési szakaszán teljes útfelújítás zajlik, sokan erre kerülik a felmart szakaszt, itt gyorsabban el lehet jutni a bükfürdői városrészre. Aki pedig erre halad, a napokban már megkezdett építkezést lát, hiszen a következő hetekben a területen közvilágítást építenek, a közműveket a telekhatárig viszik, így lesz komfortos az iparterület újabb része. Vagyis a jövőbeli beruházóknak már csak rá kell kötni a rendszerekre. A beruházás része az is, hogy kiszélesítik a Darling utat a mezőgazdasági út felé, valamint a kereszteződés után a vasúti átjáróig szintén megújul az út. A munkálatok mintegy 800 millió forintba kerülnek, ennek egy részét, 200 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív programban nyerte el a büki önkormányzat. A nyár elején írták alá a kivitelezési szerződést – ez körvonalazódik már a gyakorlatban.

Felvonultak a munkagépek, a 800 milliós beruházás látványos szakaszába ért Fotó: HB

Az ipari terület fejlesztése különösen fontos a városnak, hiszen Bük a turizmus mellett az iparára támaszkodik. Márpedig a már látványos szakaszába ért fejlesztés eredményeképp az egyébként is erős és jelentős büki ipar még tovább fejlődhet, további befektetőket vonzhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában