Ha egyszerre zúdul le sok eső

2019.08.14. 11:30

Megújul a csapadékvíz-elvezetési rendszer Körmenden

A körmendi önkormányzat az elmúlt időszakban két beruházásba kezdett bele annak érdekében, hogy az egyidejűleg jelentkező nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetése megoldott legyen a városban.

Markó Petra

A sok csapadék megterheli a körmendi csatornahálózatot

Fotó: Markó Petra

Egyre gyakrabban fordul elő ugyanis, hogy egy teljes havi csapadék esik le néhány óra alatt, ami a tapasztalatok szerint jelentősen megterheli a víz­elvezető rendszereket.

A város északi és keleti felében is felújították a több évtizede épült, leamortizálódott, sok helyen betemetett csapadékvíz-elvezető rendszereket az elmúlt időszakban.

A keleti városrészben ez a munka befejeződött, az északi területeken azonban még most is dolgozik a kivitelező. Mivel az épülő két rendszer egymással szorosan összefügg, ezért ennek hatékonysága a munkálatok befejezését követően javulhat főleg, de a teljes probléma kezelése érdekében lépésenként minden terület megújítására szükség lesz majd.

A sok csapadék megterheli a körmendi csatornahálózatot
Fotó: Markó Petra

Bebes István, Körmend polgármestere elmondta: a város vízelvezető rendszereinek felújítása olyan komoly összegekbe kerül, ami miatt csak szakaszosan tudják megoldani a kérdést. A tervezési munkák már korábban megkezdődtek.

– Reményeink szerint a jövőben újabb állami forrásokat tudunk bevonni a feladat kivitelezésére, hiszen minden magyarországi település érdeke ezt kívánja – tette hozzá a városvezető.

Kitért arra is, hogy az önkormányzat a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási viszonyok megszaporodása miatt indított korábban olyan szemléletformáló kampányokat, amelyekben a természeti értékek védelmére, a környezet megóvására hívta fel a figyelmet.

A jövőben pedig további ilyen megmozdulásokat szeretnének szervezni, a közös jövő megóvása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában