Lezárul a projekt

2019.08.30. 17:30

Megújul a sárvári vasútállomás és a környezete

Egy évek óta húzódó beruházás befejezésére kerülhet sor a sárvári vasútállomás területén a MÁV-Start Zrt. által a napokban bejelentett 50 megújuló állomás elnevezésű karbantartási program jóvoltából.

Pajor András

Ha elkészül, az épület küllemében is méltó lesz a városhoz. A korszerűsítés első üteme 2015-ben befejeződött, most jöhet a folytatás

Fotó: Pajor András

A központi épület külső homlokzatának felújításán kívül már teljes megújuláson esett át a Selyemgyári utcában lévő tömegközlekedései pont. A korszerűsítés első üteme már 2015-ben elkészült, akkor közel 200 millió forintos európai uniós támogatásból újult meg a sárvári vasútállomás utas-fogadótere és környéke.

Körforgalmat, autóparkolót, kerékpártárolót és buszmegállót is kapott az állomás előtti terület a négy évvel ezelőtt lezajlott beruházás során, amelynek része volt az állomásépület belső korszerűsítése is.

Ha elkészül, az épület küllemében is méltó lesz a városhoz. A korszerűsítés első üteme 2015-ben befejeződött, most jöhet a folytatás
Fotó: Pajor András

– A MÁV részéről akkor az az ígéret hangzott el, hogy a külső homlokzatot is felújítják. Azonban engedélyeztetési és egyeztetési problémák miatt erre eddig nem került sor. Viszont most úgy látom, hogy ennek a ciklusnak a méltó lezárásához tartozik, hogy ez a projekt is befejeződik. Az állomás is Sárvár egyik kapuja, ennek a szép megjelenése is hozzátartozik az ötcsillagos városhoz – mondta Kondora István polgármester.

A korszerűsítés most az állomás épületének homlokzatfelújításával, és az épülethez kapcsolt fedett utasperon teljes mértékű megújításával válik teljessé. Az állomás délkeleti homlokzatát már felállványozták, és a régi omladozó vakolat eltávolítása után új külsőt kaphat az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában