Iskolakezdés

2019.08.30. 07:00

Nemzeti tanévnyitót tartanak Kásler Miklóssal Sárváron

Szeptember 1-jén, vasárnap 10 órai kezdettel a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában tartják a X. Nemzeti Tanévnyitót. A pedagógusokat, a diákokat és a szülőket professzor dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Sárvár díszpolgára köszönti. Az eseményt a televízió is közvetíti. Sárváron kezdődik a 2019/20-as tanév.

Pajor András

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A sárváriaknak természetesen nem újdonság, hogy Kásler Miklós miniszter (Emberi Erőforrások Minisztériuma) figyelemmel kíséri szeretett városa életét. A miniszter Sárváron nőtt fel, itt végezte általános iskolai tanulmányait, aztán pedig a középiskolát is: a Tinódi-gimnáziumban érettségizett.

Most az ő kezdeményezésére kerülhet sor Sárváron erre a jeles eseményre. A Duna World és az M5 csatorna élőben közvetítik vasárnap délelőtt az eseményt, így a Kárpát-medence magyar ajkú lakossága is figyelemmel kísérheti a nemzet tanévnyitóját.

Fotó: Soós Lajos / MTI

A sárvári Nádasdy-iskola környéke a rendezvény ideje alatt nehezen megközelíthető lesz gépjárművel, ezért a szervezők arra kérik a szülőket, a sárváriakat, hogy autóikkal az iskolától távolabbi területeken parkoljanak, vagy gyalog vigyék gyermekeiket – fontos, hogy már egy órával a kezdés előtt – a Nemzeti Tanévnyitóra a Nádasdy-iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában