Benzin, dízel

2019.08.30. 07:00

Olcsóbb a tankolás mint a nyár elején

Drágult a benzin, a dízel ára viszont nem változott mától. Az utolsó augusztusi árváltozás azt jelenti, hogy a nyáron összesen 30 forinttal lett olcsóbb a 95-ös és bár most nem változott az ára, de május végéhez képest 16 forinttal kerül kevesebbe a dízel.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció

Mától 2 forinttal drágult egy liter benzin, ezzel Szombathelyen 373 és 391 forint a 95-ös két szélsőséges ára. Gázolajat 383 és 408 forintért, és a két ár között is mérnek a szombathelyi kutaknál, ebben a dízelnél most nem volt árváltozás – volt viszont bőven a nyári hetekben.

Augusztusban összesen hétszer változott a benzin ára: az összesen háromszori áremelés mellett négyszer lett olcsóbb a benzin. A gázolaj ára augusztusban a háromszori drágítással és a két árcsökkentéssel összesen 2 forinttal olcsóbb. Júliusban 11 forinttal drágult a benzin, a gáz­olaj ára közben négyszer változott a nyár közepén: 4 forinttal olcsóbb lett és 10 forinttal drágult, vagyis 6 forinttal kellett többet fizetni július végére.

A június mozgalmasabb volt a benzinkutaknál, hiszen 34 forinttal csökkent és 5 forinttal emelkedett a benzin ára az első nyári hónapban az összesen hétszeri árváltozással. A gázolaj ára 7 forinttal emelkedett és 24 forinttal csökkent, így 17 forint volt az áresés a dízelnél.

Az egész nyarat összegezve: ma 30 forinttal olcsóbb a benzin és 16 forinttal kerül kevesebbe egy liter gázolaj mint május végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában