Hétrétország

2019.08.17. 15:02

Omega a kertünkben – Gammapolis a kis poliszban

Nagy fogás egy kisváros számára a legendás Omega, hátha még a főszervező Sülyi Péter az egyik szövegírójuk. Tény, remek koncertet láthatott péntek este a meglepően nagy tömeg Őriszentpéteren.

Kozma Gábor

Fotó: Simon Attila

A Hétrétország részeként és a Woodstock ’50 jegében pörgött a koncert, amely nem kis feladat elé állította az Őrség fővárosát. Részint, mert több jegy fogyott, mint a város lakossága, másrészt a tömeg illő fogadása és ellátása miatt. Őr Zoltán polgármester elmondta, hogy van ebben rutinjuk, hogy csak az Őrségi Vásárra gondoljunk. –Azért ez mégis más, itt pár óra alatt zajlik le minden és ehhez kell alkalmazkodni a közlekedésben, vagy a parkolásban, vendéglátásban – fogalmazott.

Fotó: Simon Attila

Mindez aztán fényesen sikerült, a szervezők végig a helyzet magaslatán álltak. Este nyolc körül már folyamatosan áramlott a tömeg, a szomszédos Zalából és Szlovéniából is. A Malom Látogatóközpont falát fénnyel pingálták ki, s egyre többen vártak bebocsátásra. Leginkább az ősz haj dominált, de akadtak fiatalok is, szép számmal.

Aztán a több mint 50 éve együtt zenélő csapat Mecky-vel az élen begyújtotta a rakétákat és beindult a Tűzvihar… Ekkorra már megtelt a nagyszínpad előtt rét, vagy inkább kert, amely fölé időnként falusias illatok kúsztak. Csápolás nem nagyon volt, fütty sem, ám a rajongók együtt mozogtak, lélegeztek kedvenceikkel. Nagy örömükre nem csak jelen volt, de játékával önmagát múlta felül Benkő László, Laci is, aki gyakorta kiintegetett az őt ovációval ünneplő közönségnek. Sorakoztak a slágerek, majd néhány újabb, lendületesebb nóta.

Fotó: Simon Attila

A hangzás erőssége volt a vokál és persze a frontember Mecky, azaz Kóbor János énekes. A 70+ – os sztár több mint két órán át, szüntelen mozgással lakta be a színpadot. Elhangzott a A bűvész és a Fekete pillangó, nem véletlenül: a dalszövegeket Sülyi Péter írta, akit zenéz társai a színpadon „Sülyiszentpéter”-ként aposztrofáltak. Nagy taps tört ki az Időrabló taktusainál, lenyűgözte a közönséget a máig fenséges Gammapolis. De nem maradt ki Léna, sem a Petróleum lámpa, a Gyöngyhajú lány. A legvégén jött igazán tűzbe a 2-3 ezerre becsülhető tömeg, így jött a ráadás. A zenészek pedig láthatón élvezték, hogy még mindig ekkora szeretet árad feléjük. Ez az este bizonyára bekerül Őriszentpéter történetébe, mégpedig gyöngyökkel kirakott lappal.

Fotó: Simon Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában