Jó minősítést kaptak

2019.08.20. 07:00

Rába-vidéki szlovén bogrács praktikák avagy a falunapon mindenki a legjobb volt

A szentgotthárd-rábatótfalui városrész falunapi főzőversenyén minden étel a legjobb minősítést kapta. Dániel Katalinnal, a szlovén nemzetiségi önkormányzat elnökével a bográcsételek titkait kutattuk.

Horváth R. László

Balogh Dániel és Balogh Sándor vargányával ízesítette bográcsos egytálételét

Fotó: HRL

– A fával való tüzelés az igazi titok a bográcsételeknél, mivel a füst és a pernye különleges aromával gazdagítja a szabad tűzön főtt ételt – értett egyet Dániel Katalin és Huszár Gábor polgármester.

Balogh Dániel és Balogh Sándor vargányával ízesítette bográcsos egytálételét
Fotó: HRL

Tátrainé Bánfi Györgyi szerint a tejfölös, illetve tejfölös habarással készült ételt nem szabad csípősre főzni.

Gerencsér Károly külön edénybe merte át a bogrács „színét” (a felszínen lévő, ízekkel teli zsírréteget), és a félig kész pörköltet újra felöntötte hideg vízzel, így az ízek koncentrációját őrizzük meg – tudtuk meg Gerencsér Károlynétól.

Szakács Péter tíz liter pincepörköltet főzött, ő igazi hobbiszakács, akinek pihenést jelent a szabadban való főzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában