kitűnő programok

2019.08.21. 11:30

Új helyen debütált a nagy múltú sárvári fesztivál

Új helyre költözött a 39. Nemzetközi Folklórnapok Sárváron, a Nádasdy-várból a város új közösségi terére, a Posta térre került át a táncforgatag színpada. Így esténként a Sárvár 50+ Városfesztiválhoz kapcsolódó néptáncos fellépéseket is több ezren kísérhették figyelemmel.

Pajor András

A Posta téren igazi fesztiválhangulat alakult ki. A táncosok egymás produkcióit is figyelemmel kísérték

Fotó: Pajor András

Városfesztivál Sárvár 50+ elnevezéssel a település legnagyobb és legszínesebb fesztiválja zajlott a Posta téren és a Hild parkban. Népszerű együttesek koncertjei, tánccsoportok bemutatói, vendéglátás és vásár várta a sárváriakat és a város vendégeit. A városfesztivál keretében rendezték meg a folklórnapokat is.

A Posta téren igazi fesztiválhangulat alakult ki. A táncosok egymás produkcióit is figyelemmel kísérték
Fotó: Pajor András

– A nagyszabású eseménysort tavaly, a városjubileum alkalmából szerveztük meg először. A nagy sikerre való tekintettel a Városfesztivál idei megrendezését és további folytatását is elhatároztuk. A szervezők a közönség igényeire figyelve szeretnék az évek során olyan összművészetire hangolni a Városfesztivált – mondta a fesztiválról Máhr Tivadar alpolgármester. Ez évben nyolc országból érkeztek zenészek-táncosok.

 

A magyar közreműködők mellett Csehország, Észtország, Indonézia, Észak-Macedónia, Mexikó, Németország, Szlovákia és Románia hagyományaival ismerkedhetett a közönség. A nagyszínpad mellett Sárvár több helyszínén is műsort adtak a csoportok, a hét során pedig felléptek többek közt Vasváron, Csornán, Merseváton, Zalalövőn Körmenden és Gencsapátiban. Augusztus 20- án a város több templomában folkmisére is sor került.

 

– Az alapos szervezőmunka mellett az időjárás is mellénk állt. A színvonalas műsorokon túl a rendezvény igazi ökofesztivál volt. Száz százalékban lebomló poharakban szolgálják ki többek közt az italokat. A fesztivál rendezésének minden elemét a minőség jellemezte – szólt az ünnepi hétről Takács Zoltán Bálint, a szervező Nádasdy Kulturális Központ igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában