Hűtsük és kenjük a duzzanatot!

2019.08.14. 07:00

Vas megyében is szeretik a szúnyogok a gyerekeket

A napokban a szokottnál több gyermeket vittek a szüleik orvoshoz duzzadt, meleg, fájdalmas, kemény közepű szúnyogcsípésekkel. A kezelésükről dr. Pölöskey Péter csecsemő- és gyermekgyógyászt kérdeztük.

Tóth Kata

Szinte mindenkinél okoz valamilyen helyi reakciót a szúnyogcsípés

Szinte mindenkinél okoz valamilyen helyi reakciót a szúnyogcsípés: leggyakrabban vörösség, duzzanat keletkezik a csípés helyén, amely ha laza szöveteket, például a szem környékét érinti, lehet akár akkora, hogy a szemét alig tudja kinyitni a gyermek. Ezek a tünetek azonban nem jelentenek nagy gondot, mondja dr. Pölöskey Péter.

Szinte mindenkinél okoz valamilyen helyi reakciót a szúnyogcsípés Fotó: Shutterstock

Hűsíthetjük géllel, hideg vizes borogatással, illetve a recept nélkül kapható cetirizintartalmú, allergia elleni készítmény és a Burow-kenőcs, egy gyulladáscsökkentő is enyhítheti a tüneteket. Ha hidegrázás, láz jelentkezik, 2-3 napig nem javul a helyzet, érdemes orvoshoz fordulni. Szükség lehet szteroidtartalmú gyógyszerre, de ezt mindig az orvos döntse el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában