Széles és biztonságos

2019.09.06. 07:00

80 millió forintból újult meg az Akácfa és a Jókai utca Sárváron

Nyolcvanmillió forintból újulhatott meg a kertvárosi Akácfa és Jókai utca – ehhez a Belügyminisztérium pályázatán összesen 55 millió forint támogatást nyert a város. Az ünnepélyes avatásra a két utca kereszteződésében felállított sátorhoz várták az ott lakókat, műsort a Kanona Band adott.

Pajor András

Kondora István polgármester és Szabó Zoltán önkormányzati képviselő az avatáson

Fotó: Pajor András

Szabó Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve a következő időszak tervei közt a megkezdett út-, járdafejlesztések, csapadékcsatorna-építések folytatását.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester leszögezte, hogy az ön­kor­mányzat a jövőben is előteremti a pénzt a felújításokhoz önerőből és kormányzati forrásból.

Kondora István polgármester és Szabó Zoltán önkormányzati képviselő az avatáson
Fotó: Pajor András

– Az önkormányzat számára Sárvár mind a 102 utcája egyaránt fontos, és a jövőben is tervszerűen folytatódnak az út- és járdafelújítások – mondta az útavatón Kondora István polgármester.

Ágh Péter országgyűlési képviselő bejelentette, hogy újabb 29 millió forintot nyert útépítésre a sárvári önkormányzat. A város vezetői megköszönték Ágh Péter ezzel kapcsolatos munkáját, és bejelentették, hogy a támogatásból a Vörösmarty és az Uzsoki utca újulhat meg.

 

A most felavatott két utca felújítása az elmúlt években a kertvárosi utcákban már többször sikerrel alkalmazott – rövid idejű forgalomkorlátozással járó – hideg remix technológiával történt. Ennek lényege, hogy a régi útfelület anyagát bedarálták, és ez adta az új út alapját.

A burkolatfelújítás mellett az árkokat és a kapubejárókat is rendbe tették. Az utakat szélesítették, valamint a padka is erősebb lett, ami lehetővé teszi a jövőben, hogy két autó biztonságosan elférjen egymás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában