Barki Ferencet ünnepelték Acsádon

2019.09.04. 07:00

90 évről csak az tud mesélni, aki megérte

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték a napokban Barki Ferenc acsádi lakost, Feri bácsit.

Civil/Bauxberger Kata

Feri bácsi születésnapi tortájával. 1929. szeptember 2-án látta meg a napvilágot

Fotó: VN/Bauxberger Kata

Barki Ferenc, Feri bácsi 1929. szeptember 2-án jött világra. Házasságából két gyermek született, egy fiú és egy leány. E ritka jubileum, születésének 90. évfordulója alkalmából köszöntötte őt szeptember 2-án Hermánné Bedics Rita intézményvezető, a Vas Megyei Időskorúak Szociális Intézete acsádi otthonának dísztermében. Az intézmény lakójának levélben gratulált Huszár Lilla intézményfenntartó is.

Ez alkalomból a helyi önkormányzat részéről Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester és Varga Józsefné alpolgármester is köszöntötték az ünnepeltet: ajándékcsomaggal lepték meg Feri bácsit, valamint átadták az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott oklevelet is.

Az intézmény vezetősége mellett az intézmény dolgozói is köszöntötték Feri bácsit – ők versekkel és egy szép tortával készültek az alkalomra. A köszöntőn részt vett Feri bácsi lánya is.

Feri bácsi születésnapi tortájával. 1929. szeptember 2-án látta meg a napvilágot
Fotó: VN/Bauxberger Kata

– Amikor jubileumi születésnapokon kilencven, kilencvenöt, százéves embereket szoktam köszönteni, azt tapasztalom, hogy kivétel nélkül mindegyikükben van egy olyan kisugárzás, ami azt mutatja, hogy az illető lelke, lénye fiatal marad, és ott marad benne az élet-, környezet- és emberszeretet, amely minden korban egyformán fontos – mondta Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester. Kilencven év… bármennyire is próbáljuk ezt az élményt megfogalmazni, igazából csak az tud arról beszélni, csak az tudja elmondani, hogy kilencven év alatt mi történik egy életben, aki megérte. Adja a jó Isten, hogy Feri bácsi még sokszor tudja ezt elmondani! – hangsúlyozta a polgármester.

Jó egészséget kívánva úgy búcsúztak a köszöntők: viszontlátásra a 95. születésnapon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában