önkormányzati választások

2019.09.27. 11:54

A ciklus utolsó döntéseit értékelték

Ingatlanhasznosításról pro és kontra, és az elmúlt öt év summázása – értékelték a cikluszáró közgyűlést a frakciók.

Vas Népe

JOBBIK

A megszavazott saját javaslatait sorolta a cikluszáró közgyűlést értékelve Balassa Péter. A helyi népszavazás kezdeményezéséhez már elég 7 ezer aláírás, elfogadták azt a javaslatát is, hogy hároméves koncepció készül Szombathely akadálymentesítéséről, valamint azt, hogy gyalogátkelő lesz a kórház főbejárata és a készülő alapellátó között a Markusovszky utcában.

A zárt ülés utolsó napirendjéről úgy fogalmazott, hogy egy „ingatlanmutyira összeborult az MSZP és a Fidesz”, ugyanis csaknem 2 milliárd forintos ingatlanértékesítésről határoztak zárt ajtók mögött. Az egész ciklust értékelve Balassa Péter azt mondta, lemaradt Szombathely a szomszédos városokhoz képest.

 

Fidesz-KDNP

‎Fontos döntést hoztak a zárt ülésen – mondta az ingatlanhasznosításról Illés Károly alpolgármester. Hozzátette, hogy tekintettel az október 13-ai önkormányzati választásra, a polgármester nem írja alá a határozatot, a döntés már az új városvezetés feladata lesz. Lendvai Ferenc Szombathely következő tíz évét meghatározó döntés megalapozásának nevezte az ingatlanhasznosítást.

A nyilvánosan megtárgyalt napirendek közül a félmilliárd forintos kerékpárút-építési pályázatot emelte ki, valamint a buszmegállók felújítására megszavazott 6 millió forintot és a kiskerttulajdonosokkal meghosszabbított haszonbérleti szerződést.

 

Éljen Szombathely!-MSZP-DK- Együtt frakció

A közgyűlésen az új többség által előterjesztett és elfogadott, a békés kampányra szólító határozatot emelte ki dr. Nemény András. Egymás tiszteletben tartására kérte a polgármester- és képviselőjelölteket. A zárt ülésen elhangzottakról annyit mondhatott, annyit árult el, hogy pályázati kiírásról született döntés, az ingatlanhasznosításra majd a következő városvezetés tesz pontot.

Pro Savaria

Az utolsó közgyűlés éppen olyan volt, mint az elmúlt öt év – értékelt Molnár Miklós. Szerinte akaratok és szándékok, nem pedig egyeztetés mentén folyt a munka az elmúlt öt évben, mindig csak a beruházások adtak témát, a szükségesnél kevesebb „energia ment” a város működtetésére. Szerinte az utolsó közgyűlésen szükséges napirendeket nem tárgyaltak meg, például az önkormányzati cégek első féléves beszámolóit hiányolta. Kiemelte viszont a Bolyai iskolának megszavazott 200 millió forint támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában