Már idén elkészülhet

2019.09.14. 07:00

A mentők dolgoznak a Sugár út felújítása idején

Már az idén elkészülhet a Sugár út egy szakasza, ahol 39,4 millió forintból újul meg teljesen a járda és az úttest.

Budai Dávid

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok a Sugár úti rekonstrukció részleteit ismertette

Fotó: Cseh Gábor

Helyszínbejárást tartott pénteken délelőtt dr. Puskás Tivadar polgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és Koroknai Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője a napokban megkezdett Sugár úti felújításon. A polgármester emlékeztetett: két éve egy TOP-os pályázaton 915 millió forintot nyert a város, az összegből hét utcát újítanak meg. A Jókai, a Dózsa György, a Márton Áron utca már elkészült, az Ernuszt Kelemen utca műszaki átadása a jövő héten lesz. A Vépi út felújítása folyamatban van, és hátravan még az Újvilág utca, valamint a 39,4 millió forintból megújuló Sugár út, ahol viszont a munkák már elkezdődtek.

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok a Sugár úti rekonstrukció részleteit ismertette
Fotó: Cseh Gábor

– A Sugár út a vele párhuzamosan futó 11-es Huszár útnak az egyik egérútja, rengetegen használják – hangsúlyozta Lendvai Ferenc tanácsnok, a körzet képviselőjelöltje. Hozzátette: most az útnak a Bartók Béla körúttól az Eperjes utcáig tartó szakasza újul meg, de a jövőben tervben van az utca teljes megújítása. A képviselő megoldást ígért a társasházakból való kihajtás problémájára is, sokszor ugyanis a kihajtók elé parkolnak az autók, ezért ennek tilalmát a jövőben útburkolatfestés jelzi.

Koroknai Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője elmondta: az érintett szakaszon kicserélik a szegélyt, új burkolatot kap a járda és az úttest is. A mentőállomásnál a mentőautók ki- és behajtását folyamatosan biztosítják a munkálatok ideje alatt is, a mentőszolgálat munkájában nem lesz fennakadás, a Sugár út közepén lévő védett fenyősorra is vigyáznak – ígérte a kivitelező. Koroknai Róbert abban bízik, hogy a szerződésben foglalt határidő előtt befejezhetik a munkálatokat, ami azt jelenti – ha az időjárás is engedi –, hogy már idén elkészülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában