telefonálással kezdődött

2019.09.13. 07:59

Elfajult a vonatos flört – Zaklatás miatt emelt vádat a szombathelyi ügyészség

Vonaton ismerkedtek, flört lett a szimpátiából, aztán zaklatás. Ez utóbbi miatt kell felelnie a férfinak, aki ellen most készült vádemelés: sokba fog kerülni neki az elszánt szerelem.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció!

Zaklatás vétsége a vád a férfi ellen, aki még két éve ismerkedett meg egy nővel a vonaton, aztán nem értette az elutasítást.

A vádiratból kiderül: 2017 novemberében ismerkedtek meg Celldömölk és Porpác között a vonaton. A nő megadta a mobilszámát a férfinak, hamar kiderült, hogy nem kellett volna. Néhány héttel később többször is hívta – hiába mondta a „kiszemelt”, hogy nem akar tőle semmit.

Nem adta fel a vádlott: három hónapon ár küldött rendszeresen üzeneteket a nőnek és a vonaton is zaklatta. Odáig fajult az elkeseredett kapcsolatfelvétel, hogy a nő főnökeit és az orvosát is megkereste a férfi: durva, becsmérlő megjegyzéseket tett rá.

Ez már „hivatalosan” is zaklatás, hiszen a vádlott „cselekményével önkényesen avatkozott be a sértett magánéletébe”. A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék pénzbüntetésre a férfi, és fizettessék ki vele a 330 ezer forint bűnügyi költséget – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában