turisztikai attrakció

2019.09.12. 07:00

Élményhely lesz a büki katolikus templomnál lévő parkból

Egy év múlva ligetes, szellős park várja majd a helyieket és a turistákat a büki katolikus templomnál, szerdán választották ki a város újabb turisztikai attrakciójának kivitelezőjét.

Bakos Ágnes

Baranyai Róbert és Molnár Zoltán a tervekkel

Fotó: Szendi Péter

Szinte erdő most a katolikus templom kertje, jóformán egymásba nőttek az örökzöldek, eltakarják a templomot. Egy év múlva már nem így fog kinézni a terület: turisztikai célú rekonstrukció kezdődik a Szent Kelemen-plébániatemplom parkjában.

A közbeszerzési eljárás lezárult, a tegnap készült dokumentumot elküldik a közbeszerzés-felügyeleti főosztálynak, az eljárásról tanúsítványt kap az önkormányzat, utána kötnek szerződést és kezdődhet a parkmegújítás – ismertette Molnár Zoltán pályázati referens. Büki cég nyerte el a munkát, 270 napja lesz a park megújítására.

Baranyai Róbert és Molnár Zoltán a tervekkel
Fotó: Szendi Péter

Jövőre ültetnek, addig elkészül a Szent Kelemen köré épített tematikus út. A táblák többet mutatnak majd, mint amennyi információ rájuk fér: QR-kódot olvashatnak a látogatók. Több elem is szolgálja a turisztikai hasznosítást az összesen több mint 270 milliós programban. Molnár Zoltán emlékeztetett: a büki önkormányzat partnere a helyi római katolikus plébánia és a Magyar Turisztikai Ügynökség mellett Zsira önkormányzata, ott szobrot újítanak fel. Egy másik közös programban kerékpárút köti össze a két települést – tette hozzá Baranyai Róbert alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában