Bucsunál fogták el

2019.09.06. 08:17

Embercsempész áll bíróság elé Szombathelyen – Felfüggesztettet kaphat

Németországban élő iraki férfi a vádlott, Bucsunál fogták el, rokonait igyekezett Németországba juttatni. A szombathelyi ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést javasol.

Bakos Ágnes

Embercsempészés bűntette a vád a Németországban élő iraki állampolgárral szemben, aki Magyarországra illegálisan érkezett öccsét és annak feleségét akarta Németországba juttatni, Vas megyében fogták el – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az iraki vádlott egy taxisofőrrel megegyezett meg abban, hogy 340 euróért a magyar határig, onnan pedig további viteldíjért Ausztriába, Grazig szállítja őket Budapestről. Hárman voltak: a Németországban élő iraki vádlott, valamint öccse és annak felesége, akiknek nem voltak érvényes úti okmányaik. Majdnem Ausztriába, Bucsuig jutottak, a határátkelőhely közelében igazoltatták őket, itt buktak le. A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék felfüggesztett szabadságvesztésre az embercsempészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában