vádemelés

2019.09.09. 08:22

Erősek voltak, most fizethetnek – Garázdák ellen emelt vádat a szombathelyi ügyészség

Autósok dulakodtak egy körforgalomban, egy ittas férfi pedig koncerten „erősködött”. Az autós konfliktus még márciusban, a koncert-pofon pedig februárban volt, mindkét ügyben most emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció!

Az autósok ügyében garázdaság vétsége, a koncerten verekedő férfi ellen pedig nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette a vád, tájékoztatott a két ügyről a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Fülöp Hajnalka.

A két férfi még márciusban esett egymásnak egy körforgalomban, miután vitatott közlekedési helyzetbe kerültek. Mindketten meg voltak győződve saját igazukról: megálltak a körforgalomban az autójukkal, majd elindultak egymás felé. Először csak kölcsönösen lökdösődtek, majd dulakodni kezdtek és meg is ütötték egymást. Mindketten könnyebben megsérültek és az ügyészség javaslata szerint pénzbüntetésre ítélheti őket a bíróság.

Szintén pénzbüntetés vár arra a férfira, aki még februárban egy koncerten „erősködött”. A vádirat szerint minden előzmény nélkül arcon ütött egy másik koncertlátogatót, aztán távozott. Nem maradt sokáig távol, visszatért, de nem volt nyugodtabb: lefejelt egy másik férfit. A biztonsági őrök vezették ki az ittas verekedőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában