önkormányzati választások

2019.09.06. 18:24

Fidesz: balesetveszélyesek lehetnek a plakátok

Veszélyesek lehetnek az ellenzék által a villanyoszlopokra kihelyezett plakátok a Fidesz szerint. Ráadásul úgy vélik, szabadalmi jogokat is megsértettek velük.

Vas Népe

20190906 Fidesz sajtótájékoztató a Szombathelyen kihelyezett plakátokról Lendvai Ferenc, Fidesz frakcióvezető Szombathely Kántás Zoltán, a Zanati városrész képviselője Szombathely

Sajtótájékoztatót tartott pénteken délután Kántás Zoltán a Zanati városrész fideszes önkormányzati képviselője és Lendvai Ferenc a párt frakcióvezetője. Elmondták: ők is az országos sajtóból értesültek arról, hogy az ellenzék által Szombathelyen kihelyezett lengőkaros hirdetési szerkezetek formatervezési mintaoltalommal rendelkeznek. Azt állítják: azokat Nemény András és csapata engedély nélkül másolta le és helyezte ki több száz példányban.

A Szabadalmi jogokkal rendelkező reklámügynökség már felszólította az Éljen Szombathely frakcióját, hogy azokat haladéktalanul távolítsák el. Ha ezt vasárnapig nem teszik meg, a cég jogi lépéseket fog tenni – tették hozzá.

Kántás Zoltán és Lendvai Ferenc tartott sajtótájékoztatót
Fotós: VN

Azt is mondták, ezek a táblák veszélyesek lehetnek, hiszen más anyagból készültek mint az eredetiek. Ezek a műanyag lapok könnyen megtörnek a szélben, és a forgalomba zuhanva balesetet is okozhatnak.

Lendvai Ferenc azt is mondta, számára az igazi megdöbbenést az okozta, hogy az ellenzék csapata elismerte a másolás tényét. Kántás Zoltán szerint ez azt bizonyítja: semmilyen eszköztől nem riadnak vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában