A játék gömbölyű

2019.09.19. 07:00

Foci, röplabda, tenisz: mozogni hív a vasi ovisportpálya

A 14. ovisportpályát avatták tegnap a megyeszékhelyen. A Deák Ferenc utcai Szivárvány óvodások táncbemutatóval készültek az alkalomra.

Tóth Kata

Szivárványos öröm: táncos műsort adtak a Szivárvány ovisok a pályaavatón

Fotó: Cseh Gábor

Szombathely 14., az ország 392. ovisportpályája készült el a Szivárvány Óvodában az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány támogatásával. A szervezetet még Ovi-Foci néven Buzánszky Jenő alapította. A nemzet sportolóját, az Aranycsapat jobbhátvédjét dr. Puskás Tivadar polgármester idézte fel avatóbeszédében. A kicsik közül kevesen ismerték a legendás sportoló nevét, annál többen hallottak a Haladásról és Király Gábor kapusról.

Szivárványos öröm: táncos műsort adtak a Szivárvány ovisok a pályaavatón
Fotó: Cseh Gábor

Az első 12 után ebben az évben összesen négy intézmény kap pályát, így egy híján minden óvodában biztosítani tudják a gyerekeknek a mozgást. A többfunkciós, 6×12 méteres műfüves pályán különféle mozgásformákat sajátíthatnak el az óvodások. Alkalmas lesz labdarúgásra – ez a főprofil –, de röplabdára, kosárlabdára, teniszre is – mondta Bokros Csilla, az alapítvány képviselője, aki köszönetet mondott az óvodapedagógusoknak és az önkormányzatnak a pálya megvalósulásáért. A gyerekek műsora után családi foci kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában