üzemanyag

2019.09.19. 07:00

Inkább ma tankoljunk!

Drágul pénteken a benzin és a gázolaj is, bár kevésbé, mint arra a piac eredetileg számított. Továbbra is nagyok a különbségek a kutak árai között – ebben holnap sem lesz változás.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Dróntámadás érte a világ legnagyobb olajfinomítóját a hét végén, így jelentős, akár literenkénti 20 forintos üzemanyagár-emelésre számítottak a szakértők a magyarországi töltőállomásoknál.

Áremelés tényleg lesz, de kisebb mértékű: egy liter benzinért bruttó 7, egy liter gázolajért bruttó 5 forinttal kell többet fizetni holnaptól. Várhatóan ezúttal is egy az egyben lecsapódik az áremelés a kiskereskedelemben, így számolva országos átlagban 386 forint lesz egy liter a 95-ösből és 413 a gázolajból.

Szombathelyen várhatóan 380 forint fölött lesz már a legolcsóbb benzin, hiszen most 374 forint egy liter, míg a legdrágább ma még 391 forint. Dízelnél 390 forint fölé kúszik a legalacsonyabb szombathelyi ár: várhatóan 392 forint lesz, míg a legdrágább gázolaj 424 forint lehet.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában