tizennegyedik falunap

2019.09.16. 07:00

Ismét bizonyították: Ispánk a világ közepe

A faluszéli fás ligetben több száz ember főzőcskézett, piknikezett szombaton a 14. alkalommal megtartott ispánki falunapon.

Tersztyánszky Krisztina

A főzőversenyre rekordszámú, harmincöt csapat jelentkezett

Fotó: Szendi Péter

A családias, közvetlen hangulatú falunapnak híre ment az esztendők alatt: a környékbeli településekről, de még Budapestről, Tatabányáról is érkeztek családok, hogy az Őrségben töltsék ezt a szeptemberi hétvégét.

A főzőversenyre rekordszámú, 35 csapat jelentkezett, nem kis kihívás elé állítva a helyi szervezőket. Szerencsére állták a sarat, és sikert aratott a program is, amit úgy állítottak össze, hogy minden korosztály találjon benne kedvére valót.

A főzőversenyre rekordszámú, harmincöt csapat jelentkezett
Fotó: Szendi Péter

Kicsik és idősek egyaránt érdeklődéssel nézegették a Szlovéniából érkező, üzemképes állapotban lévő oldtimer traktorokat, és nagy izgalommal figyelték, hogyan száll magasba a távirányítós repülőmodell. Tekézés, agyagozás, sportversenyek és kulturális műsorok kínáltak kellemes időtöltést, de voltak, akik csak leheveredtek egy pokrócra, és élvezték a baráti találkozást.

A falunap programjából a tűzijáték és az éjszakába nyúló szabadtéri koncert se hiányozhatott a 106 lelkes Ispánkon, ami – megint csak bebizonyosodott – a „világ közepe”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában