Szombathelyi Hívásfogadó Központ

2019.09.16. 11:30

Jóízű csapatépítés a szombathelyi főzőtalálkozón

Immár harmadik alkalommal szervezett főzőtalálkozót szombaton a Szombathelyi Hívásfogadó Központ (HIK), vagy közismertebb nevén a 112 központ. Helyszínként a katasztrófavédők Petőfi-­telepi gyakorlópályája szolgált.

Tersztyánszky Krisztina

Németh Tibor Vas megyei mentésirányítónak dr. Puskás Tivadar polgármester gratulált az első helyért

Fotó: Cseh Gábor

A HIK-ben mintegy 240-en dolgoznak, négy különböző műszakban, közel kétharmaduk nő. A főzőtalálkozó jó alkalom arra, hogy jobban megismerjék egymást, és kötetlen formában együtt legyenek azokkal a társszervezetekkel is, amelyekkel napi szinten forró dróton tartják a kapcsolatot. A HIK-es főzőcsapatokon kívül ezért eljöttek a vasi katasztrófavédők, a mentők és a szomszédos megyék rendőrségi tevékenységirányító központjainak „válogatottjai” is.

Dr. Balázs Zsolt rendőr ezredes, a HIK vezetője a szervezők részéről elmondta: nem kötötték meg a versenyzők kezét sem alapanyagban, sem technikában. Így aztán változatos, kreatív, ízletes étkek születtek a sátrak alatt.

 

Németh Tibor Vas megyei mentésirányítónak dr. Puskás Tivadar polgármester gratulált az első helyért
Fotó: Cseh Gábor

 

A zsűrizést dr. Puskás Tivadar polgármester, Hollósi Gábor rendőr ezredes és dr. Balázsy Péter megyei jegyző végezte. Utóbbi az eredményhirdetés előtt elmondta: az ételek nagyon finomak voltak, és örvendetes, hogy a kínálatban a klasszikus bográcsos ételek és újszerű megoldások – mint például a tépett hús – egyaránt helyet kaptak.

Az erős mezőnyben az OMSZ Vas megyei irányító­csoportja vitte el a pálmát. Egy bográcsos ételt, a slambucot gondolták át tárcsára. A „toporgó” elnevezésű zöldséges, hagymás, szalonnás, burgonyás, ropogósra sütött fűszeres csuszatészta mellé zöldséges csirkefalatokat kí­náltak. A második a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vörösboros-áfonyás vaddisznópörköltje lett, zöldséges bulgurral körítve. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata lett a harmadik Brassói Vason(ban) fantázianevű ételével.

A jó hangulatú, zeneszóval kísért főzőcskézés mellett szakmai sátor és gyermekfoglalkoztató szolgálta a kellemes időtöltést, bemutatót tartott a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában