alpannonia

2019.09.07. 07:00

Konferenciát tartottak Kőszegen a turizmusról

Szakmai konferencia zajlott tegnap a Tó-part vendégházban. Az alpannonia® Bakancsos Találkozó délelőtti szekciójában szóba került a magyarországi aktív turizmus és az alpannonia® osztrák–magyar együttműködés jövője is.

Tóth Kata

Básthy Béla: Erős Kőszeg bakancsos vonzása

Fotó: Ohr Tibor

Berencsi Miklós, az Információs és Technológiai Minisztérium kerékpáros koordinációs főosztályának vezetője a dinamikusan növekvő turizmus ágazat jellemző nemzeti trendjeit, fejlődési irányait vázolta fel, majd bemutatta a magyarországi kerékpáros turisztikai és az aktív turisztikai fejlesztéseket is, végül a kormánybiztosság feladatkörébe tartozó egyéb fejlesztésekről is szólt.

Básthy Béla: Erős Kőszeg bakancsos vonzása
Fotó: Ohr Tibor

Mint mondta, át kell gondolni, hogy a növekedés hová tart. Még nagyobb hangsúlyt kellene helyezni Magyarország természeti értékeire, és ezekre fenntartható, ökológiai alapú turizmust szervezni kerékpáros és gyalogos, valamint vízi túrákkal, versenyekkel.

 

A 140 kilométer hosszú (Kőszeg az egyik, a stájerországi Fischbach a másik végpontja) alpannonia® hosszú távú túraútvonalról, ezen belül Kőszeg és az Írottkő Natúrpark vállalásairól Básthy Béla alpolgármester szólt. A projektben egyebek mellett azt tűzték ki célul, hogy a Kőszegre érkező vendégek olyan vonzó gyalogos turisztikai kínálattal találkozzanak, amely ott tartja őket a városban és környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában