Az utolsó ünnepi

2019.09.27. 07:00

Közel 1500 határozatot hoztak a képviselők

Ünnepi ülést tartott a sárvári képviselő-­testület, ez volt az önkormányzat utolsó összejövetele az ötéves ciklus alatt.

Pajor András

Az érdemi munka során egyik utolsó döntésként egy félmilliárdos kerékpárút-pályázat beadásáról határoztak, ami a város horgásztavait kötheti majd össze. Az ülés végén Kondora István polgármester köszönte meg a képviselők munkáját.

Az utolsó ülésen napirenden szerepelt többek között a város településrendezési eszközeiről szóló rendelet, döntést hoztak a képviselők egy közel 500 millió forint értékű pályázat benyújtásáról, amelynek célja a sárvári szabadidőparkban, valamint a Horgász-tó és a Csónakázó-tó környezetében vezető kerékpárút kialakítása. Módosították az egészségügyi alapellátások körzetei­nek megállapításáról szóló önkormányzati rendeletet, és jóváhagyták az óvodák munkaterveit, a város csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz. Zárt ülésen megválasztották az önkormányzati választás szavazatszámláló bizottságainak tagjait.

Sárvár város mostani képviselő-testülete – a döntések javarészt teljes egyetértésben születtek Fotó: PÁS

Az ünnepi ülés végén a polgármester emléklapot és ajándékot adott át a most befejeződő ciklus önkormányzati képviselőinek. Kondora István így foglalta össze az öt esztendőt: közel 1500 határozatot hozott a testület, amelyeknek csaknem 97 százalékában teljes egyetértéssel született meg a döntés a szavazások alkalmával. Ha ilyen egyetértés van egy képviselő-testületben a városfejlesztés ügyeiért, annál nagyobb öröme nem is lehet egy városvezetőnek, mondta Kondora István polgármester.

A jövőre is utalt, vagyis arra, hogy folytatni szeretné polgármesteri tevékenységét. Úgy fogalmazott, a most zajló lakossági fórumokon már több száz észrevétel és javaslat gyűlt össze, amelyek megvalósítása adhatja a következő öt esztendő munkájának egyik fundamentumát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában