Számos útszűkülettel kell számolni Vas megyében

2019.09.07. 15:30

Szombattól az őszi kamionstop érvényes, figyeljünk az úton!

Rövidebb a hétvégi kamion­stop, és továbbra is dolgoznak az M8-as építésén – ezek a legfontosabb hétvégi közlekedési információk Vas megyére. Persze a megye északi részén is érdemes óvatosan autózni, nem csak az esőtől őszies útviszonyok miatt.

Bakos Ágnes

Szeptember 7-től már csak szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig a 7,5 tonnánál nagyobb teherjárművek nem közlekedhetnek

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

Már az őszi kamionstop érvényes az első teljes szeptemberi hétvégén, látható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívásában. A kamionstop ezen a héten szeptember 7-én, szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig van érvényben, ebben a 24 órában nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nagyobb teherjárművek.

Már „haza sem gurulhatnak”, ugyanis csak júliusra és augusztusra szól az az engedmény, amely szerint az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig még elmehettek a kamionstop idején. Kevesebb teherjárművel, de több kisebb-nagyobb útszűkülettel kell számolniuk a Vas megyében autózóknak.

Az M86-os autóúton Szom­bathely felé, Répcelak térségében egy átereszt javítanak, a 120-as kilométernél lezárták a leállósávot. És a főút 110-es kilométerszelvényénél is dolgoznak. Ott a pihenő kialakítása tart, ezt is jelzi a közút térképe, ez azonban nem okoz fennakadást a kétszer két sávos út forgalmában.

Szeptember 7-től már csak szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig a 7,5 tonnánál nagyobb teherjárművek nem közlekedhetnek
Fotó: VN-archív/Szendi Péter

A 8-as főúton Körmendtől délre több szakaszon is az M8-as gyorsforgalmi út építéséhez szükséges szállítási munkálatok miatt útszűkületen kell áthaladni. A szállítások alkalmával időnként jelzőőrök irányítják a forgalmat. Az érintett szakaszokon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás érvényes, és érdemes is betartani azt, ahogy a szokottnál nagyobb követési távolság sem árthat, hiszen nagyobb a kőfelverődés veszélye, az eső nyomán pedig csúszóssá válik az eddig porlepte útburkolat.

Nemcsak Vas megye déli felében kell óvatosan autózni, hanem az északi utakon is. Kőszeg körül két forgalomkorlátozással kell számolni. Egyrészt a 87-esen az országhatárnál, a 49-es kilométerszelvényben folyik az útépítés, ne csak az őszi hetekre, hanem egész évre számoljanak korlátozással az erre autózók. A városból Horvátzsidány felé, vagyis a Csepregi úton is útépítés miatt kell lassabban haladni: ez a 8627-es út 36-os kilométere, egész évre jelzi a korlátozást a közútkezelő.

Ilyen sok már nincs hátra a forgalmat lassító büki útépítésekből. A városban a 8614-es út átkelési szakaszán újabb részen kell felmart úton autózni. Októberig új aszfaltot kap az út, addig biztosan 30 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett lehet hajtani, és nem is érdemes ennél gyorsabb tempót választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában